Coses que sobren del teu currículum

Anem a veure quines coses sobren del teu currículum en blocs, perquè sigui més fàcil:

  • Un objectiu: ja tindrà temps el reclutador de preguntar-te per què t’interessa l’oferta, però el currículum no és el lloc per fer-ho. És preferible que facis servir aquest espai per descriure’t en 2 línies amb paraules clau relacionades amb el teu perfil professional i les teves habilitats.
  • Paraules gastades: compte amb descriure amb les típiques expressions que molts fan servir per descriure i que no aporten res (buscavides, resolutiu, independent, etc.).
  • Experiències de treball irrellevant: tots hem tinguts treballs, sobretot al principi, pitjor qualificats o relacionats amb el sector serveis que no tinguin relació amb el que busques ara. Fora que tinguessis  alguna funció útil per al lloc, no les incloguis.
  • Treballs molt breus: els experts no aconsellen incloure aquelles experiències que van durar poc en el temps, sobretot si van ser negatives. Així evitaràs donar explicacions i llançar un missatge que et pugui perjudicar.
  • Dades personals: aquí s’inclou des de la adreça en la que vius, al DNI, el número de la seguretat social o el teu estat civil. Durant l’entrevista de treball no han de preguntar-te per aquesta informació, així que menys sentit té incloure-la en el CV.
  • Més d’un número de telèfon: el millor és indicar el del mòbil perquè és aquí on et enxamparan disponible i amb el qual podràs registra les trucades en cas de no poder atendre-les.

Per aprendre més, em vaig asseure amb un parell de reclutadors i els va preguntar sobre les fulles de vida que fan que el tall i els que es boten. Aquí hi ha tres dels seus repartir-trituradors.

1. No compleix amb els requisits bàsics

En primer lloc, revisar els requisits que figuren en la descripció de la feina i confirmar que vostè té les habilitats i l’experiència que el reclutador està buscant. Aquest és el “primer factor knockout” per a molts, diu Christina Lord, un reclutat tècnica en Dealer.com. “Assegureu-vos que ens fixem en els requisits abans d’aplicar al lloc de treball, i identificar si les seves habilitats són un partit”, diu ella.

Sons bàsics, però els sol licitants d’ocupació cometen aquest error més sovint del que sembla, gràcies als consellers de carrera i llocs web d’assessorament que diuen seguir endavant i buscar feina, fins i tot sense la totalitat de les qualificacions. I encara que vostè no ha de tenir por d’apuntar alt, cap quantitat de fulla de vida de sastreria cobrirà pel fet que només té tres anys d’experiència de gestió, no 10, o no té els coneixements tècnics necessaris per fer la feina. “Les CV no serà considerat si les habilitats bàsiques no hi són”, coincideix Joanna Thomas, un professional en una agència a Burlington, VT recursos humans.

Un error de l’estil: Vostè té els requisits bàsics, però que està enfosquida per la informació addicional o innecessària. “Asseure terme simplement per a mi, això significa menys investigació que vaig a haver de fer”, diu Thomas. Per exemple, si vostè està demanant una posició en la comercialització, però la seva experiència és una combinació de màrqueting i vendes, a mida del seu full de vida per centrar-se en la seva experiència en màrqueting i habilitats, i minimitzar o fins i tot eliminar l’efecte de la informació de vendes.

2. No és un ajust Cultura

És de summa importància per als reclutadors per trobar un candidat que és un “ajust cultural, així com un conjunt d’habilitats en forma”, segons Thomas. Els encanta quan un candidat “ho aconsegueix”, i que ha de tirar el seu full de vida si es mira com “simplement algú que busca un treball.” (Think resums que cobreixen una àmplia gamma d’habilitats i indústries, o cartes de presentació que don ‘ t esmentar l’empresa pel seu nom -o en absolut.)

Per evitar l’arxiu circular, s’haurà d’ajustar el seu full de vida basat en la posició i l’empresa, fent connexions deliberades de com la seva experiència, les habilitats i la personalitat són un ajust perfecte per al treball. Utilitzar termes de la indústria, detallar els èxits que sap que fer un impacte, i no tingui por de deixar que el teu personalitat brilli a través. Thomas recorda un sol·licitant que a la llista, “Vaig a beure un Americà gelat qualsevol hora del dia o de la nit” sota la secció d’interessos, que no només va revelar del sol·licitant “personalitat i sentit de l’humor”, que va ser un gran ajust per a l’agència de Thomas ‘ , una empresa de disseny molt creatiu amb la seva pròpia botiga de cafès especials al soterrani.

3. No es presta atenció als detalls

Quan es tracta del seu full de vida, el diable és molt sovint en els detalls. Els reclutadors es molesta per les coses petites que no es pot pensar com si el text en la seva carta de presentació i currículum vitae o no és el mateix tipus de lletra i mida (ha de ser), si els seus marges estan fora (que fa que sigui difícil per a nosaltres per imprimir ), o per als que no s’abordi la carta de presentació (que ha de ser el nom del reclutador, no “senyor”, “senyora,” o “a qui correspongui”).

Ells també prenen nota si no s’inclou tot el que l’oferta de treball li demana que envieu. Una carta de presentació i currículum vitae? Què passa amb la feina o les mostres d’escriptura? Assegureu-vos d’incloure tot el que es demana de vostè. A més, ¿el lloc de treball es refereixen a la posició com a Gerent de Projectes II? Si és així, afirmen que en la seva carta de presentació, exactament-no Proj escriptura. Mgr. o l’Administrador de Projectes. Les empreses posen un munt de temps en la determinació dels títols de treball, i quan un reclutat està buscant cobrir tant el director del projecte i el director del Projecte II posicions, qualsevol ambigüitat que faran que sigui més difícil per a ells.

I, ha de ser evident, però “un error d’ortografia i jo estic fora”, diu Thomas. Corregir el seu propi full de vida és una necessitat, però no es basen en el corrector ortogràfic i gramatical sol, pregunti als seus amics o familiars a fer una ullada a per tu. Senyor recomana que “sempre, sempre té diversos ulls veuen en el seu full de vida.”

En sol·licitar una feina sovint pot sentir-se com un gran desafiament, i sabent que hi ha tants candidats per aquí pot ser descoratjador. Però si vostè segueix aquestes senzilles regles, que va fer que el seu currículum vitae aconsegueix més enllà de les primeres de canvi: el pot d’escombraries. Millor encara, si vostè adaptar el seu full de vida i assegurar-se que és un ajust a l’empresa i el treball, que sens dubte augmentarà les seves possibilitats d’arribar al cim de la pila.

Referències

 

Autor: peminsu

Pere Minobas Suquet Enginyer Tècnic en Informàtica i Llicenciat en Documentació. Especialitzat en Informació i Sistemes Documentals. Una bona cervesa o un bon cafè. minobas.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: